Sah Video Saiful Bukhari bukan Berada di Depan Ka’bah

image
Dah tengok video Saiful Bukhari mengangkat sumpah laknat di depan Kaabah. Video tersebut pada 9 April 2012 tetapi baru dipublish di youtube sempena lagi 3 hari akan mengundi. Firstly aku tengok, wahh biar betul. Kalau betul Saiful Bukhari betul, harap kebenaran akan menjelma bagi pihak beliau. Tetapi kalau tidak benar, aku harap ALLAH melaknat dia kerana mempersendakan kekuasaan ALLAH S.W.T.

Aku tak sure sama ada aku akan ditangkap atau tidak kalau aku buat pendedahan yang aku rasa aku betul. First aku tengok, memang aku percaya video nie benar sebab video bewarna dan mempunya suara. Tak macam video-video UMNO/ BN buat yang video lucah. So aku pon tengok berulang-ulang kali untuk trace wajah muka Saiful samaada terdapat perbezaan tone. Ada sedikit. Oh it tdak boleh dijadikan bukti. Then ada something aku rasa tak kena.

Cuba perhatikan pada minit 1.03 saat.

Cuba perhatikan di saat ada seorang hamba ALLAH berbaju putih melalui di belakang badan Saiful. Seperti bertindih dengan Saiful walhal badan Saiful tidak sama sekali bergerak mahupun tersentuh. Aku pon jadi tanda tanya. Adakah ini hanya video menggunakan skrin hijau macam filem Cicakman dan Merong Mahawangsa. Aku tak mahu tuduh  siapa yang create video ini. Tapi aku rasa ini satu penipuan.

Mereka dah mula belajar edit video bewarna dan bersuara, tapi hampa perasan tak, di kalangan ramai-ramai, suara Saiful amat jelas sekali berbanding background belakang. Itu mustahil. Cuba pergi market, rakam, background sangatlah bising. Allahuakbar. Sampai begini sekali politik Malaysia. Sedih ooii.

Saiful Bukhari Sumpah di Mekah

P/S : Ya Allah Ya Tuhanku, tunjukkan lah kebenaran kepada semua rakyat Malaysia. Amin.

35 Pandangan Di “Sah Video Saiful Bukhari bukan Berada di Depan Ka’bah

  1. hebat sgt die ni…smp lgsg xdilanggar oleh ribuan org yg tgh tawaf tu…dan tidak di halau oleh polis disana sbb menggunakan kamera secara terang2an di dlm kawasan masjid…fuhhh..salute la….ulamak pun xdpt keistimewaan mcm ni….wallahualam…

    Reply
    1. petugas tv3 yg buat siaran live kt jom heboh pun terpaksa bercakap secara menjerit sebab keadaan sekeliling yg riuh rendah..ini kan pulak kt makkah. kwsan kaabah lagi yg mmg diketahui tmpt paling ramai org n riuh keadaan sekelilingnya..si sepul ni rilek je ckp..hmmmm..bwt rakaman awal2 kt rumah ke der???

      Reply
  2. kenapa nmpak saiful nih tinggi bebenor….kamera amik sama level ngan paras bahu saiful…..tp org kt blkg dia sume lebih rendah dr paras bahu…..x kan dia berdiri atas batu bata kt depan kaabah…

    Reply
    1. tu TGF skrin shot namanya……dia prop main subject "bigger than real".Belajarlah dulu baru omen.Kalau komen dulu baru nak belajar kita panggilh BODOH.

      Reply
  3. sy perasan..!! ada yg lelaki arab tu, langgar dia.. tp dia relax je..aiyoo.. knp mcm ni.. sumpah atas nma Allah lg.. tgk minit 1:05. dh nmpak laki tu langgar..tp bahu dia cikit pn xgerak..Nauzubillah

    Reply
  4. pnipu!!!!mnusia jhnm!!!!!aq mmg x sokong PR….tp nie mnusia men2 sma sumpah…siap gna nma ALLAH lgi….law ada dpn aq nie….mmg aq cincang2 smpai lumat nie!!!!bgus lgi bnatang dri mnusia yg brnma saiful bukhari nie!!!!! pgi mampus la kw!!!!!!

    Reply
  5. Ya Allah , Isshhh Kuat betol saiful nie sikit pon tak berganjak belaga ngan pak arab tu. .nmpak mcam orng2 kat sna kecik2 jer. dasar penipu anak bapak sama ja .

    Reply
  6. hamba ALLAH juga · Edit

    kalau dia tipu dia akan dilaknat…itu sumpah dia walau kat mana dia bersumpah pun kan….kita juga kena ingat…kuasa ALLAH…kun fayakun….apa pun boleh terjadi…

    Reply
  7. patutnya si sepol ni ambil steven spielberg barulah cgi menjadi..ini gi ambik norman kru..edit plak kat kru studio..tu la pasai..

    Reply
  8. moga2 Allah memberi hidayah dan di tunjukkan jalan yang lurus kepada mereka yang sanggup melakukan perbuatan yg sedemikian ini..sanggup mereka mempermainkan Allah dan juga kesucian kaabah..astaghfirullah..

    Reply
  9. Dah2 ler tu wei saiful,nape ngan ko ni, lau boleh satu dunia ko nak goreng,x yah ler wei,mende lg yg ko nak,org cam ko ni mmg patut btol dpt azab dr Allah,bila la agaknya ko ni nak dpt balak dr tuhan,x sudah2 nak fitnah org..

    Reply
  10. Ish3 Sepul…Sepul… awat hang tak mintak tolong dengan Norman KRU. dia kan satu parti dengan hang. kena pulak dia tu tuhan perfileman kat M'sia ni. artis2 M'sia semua dia yang bagi rezeki. filem Cicakman tu kalo korang nak tau sebenarnya tercalon untuk Grammy dan Oscar dan macam2 lagi internasional award yang lain, tapi Yahudi jeles so kena tarik balik. Kikikikiki

    Reply
  11. ya ALLAH manusia sekarang.. AGAMA bukan mainan. jangan keran politik agama kita jadi mainan. AGAMA dan politik pandai lh fkir mne yg lebih utama. kalau benda ni benar penipuan harap ALLAH bukankan aty dy. Jgn kerana dyorng lain terima BALA kerana permainkan AGAMA ALLAH.

    Reply
  12. Kenapa manusia manusia sekarang ini sekiranya hamba Allah saiful ini berbohong semestinya akan dilaknat Allah… kekuatan umat islam adalah doa bukan menyebarkan fitnah…sekiranya xbetul doakan semoga Allah dpt memberi petunjuk kepada hamba Allah…tp yg dipaparkan makin bertambah kesan kesan kepada keluarga tertuduh samaada Allah itu berkuasa atau umno lagi berkuasa kita lebih tahu. xkan Allah nk meletakkan sesuatu bukan pada tempatnya…

    Reply
  13. Pejuang Kebenaran · Edit

    Mestilah dia nk buktikan dia di aniaya, cuba klu ko kene mcm mana dia kene… itu hak dia la nk buktikan… lagi pun masa dia turunkan handphone tu nmpk kaki org tgh duduk sembahyang kt situ. Kalau korg boleh buktikan dia menipu takpe, korg pun takleh buktikan, lepas tu maki hamun org, pekebende…

    Reply
  14. Tak kisahlah kat mana dia bersumpah…Allah bukan hanya ada di Mekah, Allah ada dimana-mana…hanya Allah SWT yang Maha Mengetahui segalanya.

    Reply
  15. nak mnipu pon…agak2 la sepol oi….dah bjuta rkyat m'sia penah ke sana….smua org boleh taw kat mana lokasi multazam….sian sungguh…..brapa 'diaorg' byr utk video ni……????

    Reply
  16. sy tgk mula2 dlu dh blh agk dorg guna tknk super impose je…lect sy dh tnjuk cara green screen…2situasi berbeza digabungkn/diedit mnjadi 1cerita..teknologi dh makin canggih cmni la jd.yg prcya bulat2 video tu sgtlah kasihan pdnya

    Reply

Post Comment